Universitetet i Lyngby er en bragende succes. Antallet af ansøgere til DTUs uddannelser er steget for 15. år i træk.
Ved ansøgningsfristens udløb havde 2.816 søgt ind på DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første prioritet. Det er en stigning på 11 procent i forhold til sidste år.
Efter alle vurderinger vil der blive hårdt brug for de kommende ingeniører. En prognose fra sidste år, udarbejdet af bl.a. Dansk Industri og Ingeniørforeningen, forudser, at der i Danmark kommer til at mangle 9.300 ingeniører i 2025.
Dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø, Martin Vigild, peger på, at ingeniørfærdigheder som kreativitet og innovation bliver efterspurgt i stadig flere brancher og sammenhænge.
”Derfor er vi – særligt i en tid med faldende ungdomsårgange og udsigt til ingeniørmangel – rigtig glade for den øgede søgning til vores uddannelser, og vi glæder os til at byde de nye ingeniørspirer velkommen,” siger han.
For at øge interessen for ingeniøruddannelserne tilbyder DTU i år for første gang 50 studiepladser på en ny engelsksproget bachelor-uddannelsesretning, ’General Engineering’, og 30 på en anden ny retning, ’Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering’. Det vil i løbet af de kommende år medføre mere end 500 nye studiepladser på civilingeniøruddannelsen.
På diplomingeniøruddannelsen forventes der fortsat vækst på de eksisterende uddannelsesretninger, og nye initiativer vil blive søsat fremover.
”Det er meget væsentligt for os, at vores studerende ruster sig til et globalt arbejdsmarked. Den næste generation af ingeniører skal bidrage til løsninger på store samfundsmæssige og videnskabelige udfordringer, f.eks. inden for bioteknologi, biomedicin, fødevareteknologi og human sundhed, for ikke at tale om mega-trends som big data, digitalisering, smart cities og transportområdet,” siger dekan Martin Vigild.