Et lækkert køligt glas hvidvin i gode venners lag eller måske imens du laver mad – findes der i virkeligheden noget bedre? Her kan et godt udgangspunkt være hvidvin lavet på Sauvignon Blanc. Når du drikker Sauvignon Blanc, får du en sprød og frisk hvidvin. Vi giver dig en drøngod anbefaling, hvor pris og kvalitet er ikke til at tage fejl af – her er der nemlig tale om et vaskeægte røverkøb!
Les Voiles l’Atlantique 2021 Bordeaux
Her får du en frisk og sprød Sauvignon Blanc. Vinen er svagt grøn i farven, en anelse syrlig og let tør. Den både smager og dufter intenst af hyldeblomst, og det gør den helt perfekt til både hygge og mad.
Serveres direkte fra køleskabet!
Vi vil også gerne anbefale dig en helt fantastisk rødvin fra Bordeaux – nærmere betegnet, Haut-Médoc. I de senere år er de bedste vine fra Bordeaux steget markant i pris, ikke mindst på grund af øget efterspørgsel fra østen. Men man skal huske på, at de vildeste prisstigninger kun gælder de allermest berømte vine. Der laves stadigvæk mange gode vine til fornuftige priser i Bordeaux, især når man kigger på Cru Bourgeois-kategorien.
Château Vieux Landat Cru Bourgeois 2018 Haut-Médoc
Klassisk og velproduceret Haut-Médoc. Duften præges af mørke bær og kaffe, og smagen er fyldig og fuld af frugtkød, understøttet af bløde og nærmest silkeagtige tanniner, der giver en flot balance.
Et suverænt godt Bordeaux køb!
Kort om Cru Bourgeois Begrebet ”cru bourgeois” kan føres helt tilbage til Middelalderen, hvor de borgerlige (bourgeois), ernærede sig via handel og håndværk. Mange af disse havde opnået specielle rettigheder, bl.a. en skattefritagelse for handel med vin. En del af dem fik genereret små formuer, og nogle kunne endda købe ejendomme, og dermed overgå fra vinhandel til vinproduktion.
I starten blev disse ejendomme kaldet ”Crus des Bourgeois”, og i slutningen af 1800-tallet, hvor der eksisterede omkring 300 ejendomme med denne betegnelse, havde ejerne udviklet markerne og vinene i en sådan grad, at de opnåede høje priser for deres vin – dog ikke lige så høje priser, som slottene, der indgik i 1855-klassifikationen. Der opstod dermed et behov for en rangordning, der kunne synliggøre de borgerlige ejendommes ”højere kvalitetsniveau” og samtidig adskille dem fra slottene i 1855-klassifikationen. Det første forsøg kom i 1932.