Pinot Noir findes i dag over hele verden. I Frankrig dyrkes den primært i Bourgogne, Champagne og Alsace, og så dyrkes den også med stor succes i andre europæiske lande – især i Tyskland og Østrig.
I det 19. århundrede fandt Pinot Noir vej til USA, Chile, Australien og New Zealand, men mange af disse steder var druens skrøbelige natur og lave udbytte i modstrid med vinproducenternes prioriteter på det tidspunkt. Heldigvis er der sket meget siden dengang, og i dag kan en oversøisk Pinot Noir være en lige så stor oplevelse som en fra Europa.
Three Thieves 2019 Californien
De tre vinguruer Charles Bieler, Joel Gott og Roger Scommegna har her lavet en helt forrygende rødvin.
I smagen byder den blandt andet på sorte kirsebær, blommer, bage krydderier og en anelse røg fra fadet. En fast struktur og lette tanniner giver vinen er herlig eftersmag.
Pinot Noir 2018 Schmitt & Söhne
Foretrækker du en let og mild rødvin, som er lav på syre, så er denne lige i skabet. Den er meget tilgængelig og den kan tilmed nydes lidt lettere afkølet med stort velbehag.
En rigtig god rødvin til de lette retter, kylling og fisk.
Pinot Noir 2020 Château la Bastide
Det er ikke hver dag man støder på Pinot Noir fra Corbières, men da vi smagte denne blev vi overbevist. Stilen er varmere og knap så tør som en klassisk fransk Pinot Noir plejer at være det.
En anelse røg fornemmes i duften, som også byder på noter af kirsebær og solbær. Tanninerne er bløde og modne, og de er med til at give vinen en smuk kompleksitet og længde.
Pinot Noir Reserve 2020 Observer
Her får du en skøn Pinot Noir fra Chile. Duften er udtryksfuld, og smagen er saftig og har en fløjlsblød struktur, takket være de milde og afrundede tanniner.
Vinen vil være særdeles velegnet til tapasbordet, lyst kød som eksempelvis kylling, og så er den også rigtig lækker som hyggevin uden mad.
Nu har du fået fire rigtig gode anbefalinger på vine lavet på Pinot Noir. De er alle meget forskellige i stilen og har hver deres unikke udtryk. Kunne du tænke dig at vide endnu mere om Pinot Noir, så lyt med på vores podcast, hvor Alexander øser ud af sin viden.