Der er flere faktorer, der påvirker planlægningen af en begravelse, og det kan være svært at overskue og tale om begravelsen efter at have mistet. Men efter et dødsfald er der en lang række af praktiske opgaver, som man som pårørende skal forholde sig til. Du behøver dog ikke at stå alene med det hele, da der er hjælp at hente. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du planlægger det sidste farvel på den bedst tænkelige måde.

Tal med en bedemand
Hvis du bor i Lyngby området, vil det være oplagt at opsøge en bedemand i Lyngby. For en bedemand vil være vigtig i den svære tid, du går igennem efter at have mistet. En bedemand kan hjælpe dig med opgaver såsom klargøring af den afdøde og transport til og fra kirken eller kapellet og er derudover rigtig god at snakke med. Det er en god idé at afstemme ens forventninger med din bedemand i Lyngby, så du får den bedst mulige afsked med den afdøde. En god kemi med din bedemand vil sikre, at du trygt kan overlade den afdøde til din bedemand, som vil hjælpe dig bedst muligt, og du kan dermed fokusere på at sige ordentligt farvel til den person, du har mistet.

Brændes eller begraves
Det kan være, at du og den afdøde allerede har talt om, hvorvidt personen ville brændes eller begraves. Ved en begravelse afsluttes ritualet med, at kisten med den afdøde nedsænkes i jorden. Hvis den afdøde derimod skal brændes, transporterer en rustvogn kisten til et krematorium. Herefter vil der være en ceremoni til urnenedsættelsen. Det kan være svært at skulle træffe valget alene, hvis den afdøde ikke selv har nået at fortælle sit ønske. Du skal også gøre dig overvejelser omkring ligklæder eller den afdødes eget tøj. Dette kan du drøfte med din bedemand i Lyngby eller snakke om med dine nærmeste.

Begravelsesblomster
Der findes mange skikke omkring begravelsesblomster. En tommelfingerregel er, at jo tættere du var med den afdøde, desto større vil buketten være. Der er samtidig skik omkring farvesymbolik, for selvom de fleste mennesker forbinder begravelser med mørke farver, gør dette sig ikke gældende ved valget af blomster. Det kan være, at den afdøde elskede nogle bestemte farver, eller var en sprudlende person. Mange vælger roser til graven, da de symboliserer kærlighed, men i sidste ende er det naturligvis tanken, der tæller.

 

Foto: ABW