Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2021/05/14-2021/05/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Ville vise piger en hundehvalp

Kgs. Lyngby: To snarrådige piger i ni-års alderen takkede mandag eftermiddag klokken 14.15 bestemt nej til tilbuddet om at se en hundehvalp. Det skete ved Netto på Rævehøjvej, hvor en mand kom kørende i en koboltblå varebil. Da han så de to puger, rullede han vinduet ned og spurgte, om de ville se den hundehvalp, som han havde i bilen. Men de to piger sagde nej og ringede med det samme til en forælder, som hurtigt kom til stedet. Manden i bilen var imidlertid kørt. Han beskrives som 44-50 år, dansktalende med sort hår. Nordsjællands Politi vil gerne høre fra manden på telefon 114, for at få afklaret hans intention med at henvende sig til pigerne.

Brand i kælder, Hellerup

På Lyngbyvej opstod der klokken 19.21 brand i kælderen i et hus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og slukningsarbejdet blev straks igangsat. Beboerne på stedet var alle kommet ud, og der skete ikke umiddelbart nogen personskade.

Branden formodes at være startet via strålevarme fra et fyr i kælderen.

Tyveri fra personbil

Skævinge: Klokken 21.37 blev det anmeldt, at en stor sten var blevet kastet ind gennem sideruden på en bil, som havde holdt parkeret på Søvej i St. Lyngby fra klokken 21.10. Fra bilen blev der stjålet en pung indeholdende diverse kort og kontanter.

Tyveri fra affaldscontainer

Virum: En person blev klokken 23.21 observeret stjæle mad fra en affaldscontainer tilhørende Fakta på Virum Torv. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 25-årig mand fra Virum, som de sigtede for forholdet.

Spiritus- og narkokørsel

Kgs. Lyngby: En 33-årig mandlig bilist uden kendt adresse blev klokken 01.25 standset af en patrulje på Bagsværdvej. Her viste et alkometer samt et narkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte og under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel.

Der blev efterfølgende udtaget en blodprøve fra den 33-årige med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle spiritus- og narkopåvirkning.

Foregivelse af offentlig myndighed, Kgs. Lyngby og Farum

En 46-årig kvinde fra Kgs. Lyngby anmeldt klokken 12.04, at kun ca. 20 minutter forinden var blevet ringet op af en kvinde, som på polsk oplyste, at hun ringede fra politiet og havde oplysninger om nogle personer, som kørte rundt og røvede borgere i kommunen. Den fremmede kvinde udspurgte derfor den 46-årige om, hvor mange kontanter hun lå inde med på adressen. Under samtalen blev den 46-årig mistænksom, og hun oplyste derfor kvinden i telefonen om, at hun ville kontakte politiet, hvorefter hun lagde på.

Samme oplevelse havde også en 66-årig kvinde fra Farum, da hun klokken 12.14 besvarede et opkald fra et ukendt telefonnummer.

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til ikke at videregive oplysninger af den karakter og gør opmærksom på, at politiet ikke benytter denne procedure. Såfremt man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en ansat ved politiet, kan borgerne bede om at få oplyst navn på vedkommende og få dette be- eller afkræftet ved henvendelse til politikredsen på telefon 114.

Overførte penge fra kvindes konto

Virum: En 41-årig kvinde fra Virum anmeldte tirsdag formiddag, at der mellem fredag klokken 04.16 og lørdag klokken 01.22 var blevet overfært penge fra hendes konto til en anden, ukendt, konto. Kvinden havde haft besøg af en mand, som hun kort forinden havde matchet med på en datingprofil og opdagede overførslen efter han havde forladt hendes bolig.

Butikstyveri

Kgs. Lyngby: Klokken 15.33 indfandt en henholdsvis 15-årig og 17-årig ung kvinde sig i Normal i Lyngby Storcenter, hvorfra de forsøgte at stjæle to neglesæt til en værdi af 64 kroner. De blev dog opdaget af en butiksdetektiv, der kontaktede politiet. Grundet deres unge alder blev en patrulje sendt til stedet, hvor de to blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante myndigheder og andre voksne blev informeret om forholdet.

Var i besiddelse af skunk

Virum: En 20-årig mand blev mandag aften klokken 18.19 sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde skunk. Manden blev truffet på Skolebakken.

Øl og kvartpaller stjålet

Virum: Torsdag morgen klokken 08.52 blev det anmeldt, at ukendte gerningsmænd havde stjålet 900 øl og 24 kvartpaller fra Fakta på Virum Torv. Tyveriet er sket onsdag aften klokken 23.40, hvor gerningsmændene har benyttet nogle paller til at kunne forcere hegnet ind til varegården.

Indbrud i forretning

Virum: Klokken 21.44 torsdag aften brød to mænd ind i en forretning på Grønnevej. Det fremgår ikke af oplysningerne på døgnrapporten, hvorvidt der er stjålet noget fra forretningen. De to mænd, der beskrives som A: skandinavisk af udseende, 17-19 år, 180 cm høj, kraftig af bygning, hvid i huden med kort lyst hår i sideskilning, iført sort hættetrøje, beige jakke, mørkeblå jeans og hvide sneakers samt medbringende en græsgrøn “short-john” budcykel. B: skandinavisk af udseende, 17-19 år, 170-175 cm høj, alminidelig af bygning, hvid i huden med kort brunt krøllet og kraftigt hår, iført hvid hættetrøje, sort vest, mørkeblå jeans og hvide sneakers samt medbringende en sort mountainbike. En patrulje kørte umiddelbart efter anmeldelsen til stedet og rundt i området, men de to gerningsmænd var ikke at finde.

Narkobilist forsøgte at løbe fra politiet

Virum: En 23-årig mand fra Søborg forsøgte torsdag aften at løbe fra politiet, efter han var blevet standset i sin bil på Grønnevej. Det lykkedes ham dog ikke, og da en narkometertest viste, at han var påvirket af cannabis og ikke havde noget kørekort, blev han sigtet for kørsel under påvirket af euforiserende stoffer samt for kørsel uden førerret.