Lyngby-Taarbæk Kommune ønsker at udvikle Lundtofte Skole til et lokalt Lærings- og Kulturcenter, som huser selve skolen, de til skolen knyttede institutioner og lokale foreninger fra fritids- og kulturlivet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det fremtidige Lærings- og Kulturcenter vil være identitet skabende for området og fungere som et intelligent, kreativ og aktiv forsamlingshus i den bredeste forstand.

lundtofte_proces_og_tilgang_til_opgavenLærings- og Kulturcenterets faciliteter udnyttes fremover optimalt af de forskellige brugergrupper, og summer af liv, dag og aften.

De nye rammer skaber mulighed for trivsel og gensidig inspiration af alle brugergrupper. De forskellige brugergrupper føler deres behov opfyldt og kan identificere sig med det fremtidige Lærings- og Kulturcenter, som skal være indbydende for alle brugergrupper.

Indtil sommerferien 2016 udarbejdes et idéoplæg, som skal lægges op til politisk behandling efter sommerferien. Idéoplægget bliver konkret igennem en bred, brugerbaseret workshopproces, som pågår i andet kvartal 2016.

Fra 3. kvartal 2016 og frem til 2017, bliver idéoplægget til et konkret forslag som senere skal projekteres og bygges. Her indsnævres brugergruppen til specialister på forskelle interesseområder.

Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2019. Undervejs kan de kommende brugere følge med på sidelinjen og glæde sig til de nye muligheder i Lærings- og Kulturcenteret.