Flere unge i Lyngby-Taarbæk skal motiveres til at tage en teknisk erhvervsuddannelse. Det er baggrunden for, at TEC (Technical Education Copenhagen) har besluttet, at udvide antallet af uddannelser i Lyngby. Konkret drejer det sig om, at man vil tilbyde grundforløbene til elektriker- og datauddannelserne og til det introducerende grundforløb 1 målrettet flere tekniske uddannelser.

Grundforløbet til data- og elektrikeruddannelserne i Lyngby udbydes fra oktober 2016 og det introducerende grundforløb fra august 2017.

Det introducerende grundforløb 1 retter sig mod elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Direktør i TEC, Lone Hansen udtaler: ”Vi glæder os til samarbejdet og er helt sikre på, at vi kommer til at give de unge mennesker en solid uddannelse og et super uddannelsesmiljø, der styrker deres fremtidige karrieremuligheder.”

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani understreger, at de nye uddannelsestilbud harmonerer meget præcist med Lyngby-Taarbæks ambition om at blive en af Europas førende vidensbyer.

”Faktisk er vi i den helt unikke situation, at vi kan tilbyde vores unge de fleste studieretninger inden for erhvervs- og gymnasiale uddannelser. Men vi har manglet et stærkt tilbud af tekniske erhvervsuddannelser, og det får vi nu, siger Sofia Osmani.