Rikke Christine Olsen

In good hands 
Hornbækvej 517
3080 Tikøb
22 50 00 47
rikke@ingoodhands.dk

Bestil en tid online

Kom ned i et sundt gear
Folk er stressramte som aldrig før. Vores dna er ikke særlig godt tilpasset til den moderne livsstil med alt for mange relationer og stimulationer samt mangel på søvn, sund kost, motion og frisk luft. For de fleste af os er det umuligt at ændre vores liv, så det passer bedre til vores natur – vi har f.eks. et arbejde vi skal passe. Men vi kan få hjælp til at blive bedre til at navigere i det liv, vi nu engang har, så vi undgår stress og alt hvad det fører med sig.

I den hyggelige nordsjællandske by Tikøb møder vi Rikke Christine Olsen, der med firmaet In good hands har gjort det til sin mission at hjælpe folk med stress. Blandt hendes klienter er både dem, der er sygemeldt med stress og dem, der har brug for at komme ned i gear, måske for at undgå en sygemelding eller for bare at få det bedre i hverdagen.

Efter en behandling hos Rikke går man ud i verden i et gear, som er mere menneskevenligt, end det man kom ind med. Det kan helt konkret måles på hjernebølgehastigheder, og beskrives af mange klienter som at ‘komme ud af en dis’. Rikke kalder det et ‘helbredende gear’ – for når kroppen er i den tilstand, kan den hurtigt restituere efter en belastning. Sportsfolk kender fænomenet, at musklerne skal hvile efter hård træning – og det samme gælder for vores psyke.

Hjælp til nye sunde vaner
Efter et forløb hos Rikke Christine Olsen får mange et nyt blik på deres liv og finder styrken til at gennemføre små og store ændringer, der giver mere sindsro og livsglæde.

”De får smag for, at livet handler om noget andet end at præstere en hel masse,” fortæller Rikke, der også har god erfaring med at hjælpe folk efter en hjernerystelse.

”Det er ofte det samme, de har brug for, som stressramte. De bliver slået ud af kurs. De kan ikke det samme som før, men deres skade giver anledning til at muge ud i gamle vaner, som aldrig har fungeret for dem. Hvis man f.eks. bærer hele familiens byrder på sine skuldre eller ikke kan sige fra på arbejdspladsen. På den måde kan noget så tragisk som en hjernerystelse ende med at blive en gave,” forklarer hun.

Smertefri
Hos Rikke Christine Olsen er du således også i gode hænder, hvis du søger behandling for hovedpine. Hormonelt betinget migræne kan lindres, men spændingshovedpine kan helbredes.

”Når man sidder ned hele tiden eller altid har lidt for travlt, bider man i bogstaveligt forstand tænderne sammen – eller kniber ballerne sammen. Det giver smerter i hoved og ryg. Vi er skabt til at være i kamp-modus kortvarigt under en spidsbelastning, men i længere tid er det meget usundt, og udover smerter kan det give svimmelhed og koncentrationsbesvær,” forklarer Rikke Christine Olsen, der er uddannet afspændingspædagog og Kranio-Sakral Terapeut. For tiden er hun under uddannelse til kinesiolog.

Rikke har været tilknyttet ergonomisk vejleder i NOA NOA og behandler i Bolind. Derudover tog hun som selvstændig rundt til andre virksomheder og gav ergonomisk vejledning, nogle steder også behandling. Hun har ydermere arbejdet i en helsekostforretning, hvor hun lærte en hel masse om naturmedicin.

Sætter angsten på plads
Under covidnedlukningerne har In good hands fået flere klienter med helbredssangst.

”Hvis man mærker en smerte i brystet, kan det sagtens være en muskelspænding, det er sjældent en tumor,” siger Rikke, der tager angsten alvorligt, samtidig med at årsagen findes i en spænding, som kan afhjælpes. Det er selvsagt en kæmpe lettelse for alle der søger behandling.

På samme måde kan klienter med depression finde lindring hos In good hands.

”Depression udløses ofte af angst eller smerter, der har været ubehandlet gennem længere tid. Bare det at komme ned i et lavere gear, hvor man ikke er i kamp-modus hele tiden, er helbredende,” siger Rikke.

Styr dit tankemylder
Tankemylder er omdrejningspunktet i mange af behandlingerne, fordi det har betydning for, om vi er i restitutionsmodus eller kamp-modus.

”Det er nyt for mange, at vi kan få redskaber til at styre tankerne, så de ikke stikker af med os. Du kan faktisk selv bestemme hvad du tænker på, og det gør en forskel i kroppen. Det kan sætte dig i et helbredende gear eller et sygdomsskabende gear,” siger Rikke, der læste teologi før hun blev afspændingspædagog og besidder en ro, som hun videregiver til klienterne.

Stress, smerter, angst, depression, tankemylder… Uanset hvilke symptomer du døjer med, er du altid velkommen til at ringe til Rikke, og høre om hun kan hjælpe dig. Giv hende et kald på tlf. 22 50 00 47.

sølvpartner