Dit Lyngby Logo

Er din cykel væk?

Ved du, at der findes en Facebook-gruppe for cykler, der efterlades - tilsyneladende ejerløse - rundt omkring i Lyngby-området? Den hedder "Find min cykel, 2800 Lyngby og omegn", og den kan både anvendes til efterlysning, fremlysning og til orientering om, hvilke cykler, der lige nu rapporteres efterladt rundt omkring og ser "hjemløse" ud.
Er din cykel væk?

Læs om kommunens kirker på lex.dk

Læs om kommunens kirker på lex.dk
Hvad ved du egentlig om din lokale kirke? Kender du kirkens historie? Ved du, hvem, der har betalt klokkerne - og dåbsfadet? Er der mon begravet nogen under kirkegulvet, som det var almindeligt i ældre tider? Og hvad forestiller kalkmalerierne egentlig? Har der været ombygninger i tidens løb? Dette og meget mere kan du nu let få svar på, for Lyngby-Taarbæk Kommunes 7 folkekirker er nu alle beskrevet på Danmarks nationalleksikon, lex.dk!

Forfriskende isteer

Er der noget så forfriskende og stimulerende i varmen som et glas velbrygget iste? Det er vi i hvert fald mange, der sværger til, både når solen skinner fra en skyfri himmel, og når vejret er lidt mere lunefuldt. Et glas virkelig velsmagende iste kan nydes i Dronning Louises Tehus, hvor Chaya slår sine folder. Du kan dog også brygge den lækre iste selv! Til inspiration kommer her to spændende opskrifter fra Chayas nyhedsbrev - de er super lette at følge!
Forfriskende isteer

Gå med Patrick i en god sags tjeneste!

Gå med Patrick i en god sags tjeneste!
Tirsdag den 15. august kl. 08:00 er turen kommet til strækningen Holte-København. Da vil Patrick vandre 18,8 km fra Holte Rådhus, Øverødvej 2, til Københavns Rådhus - en tur, der forventes at tage ca. 5 timer. For at kunne gøre dette, har han dog brug for hjælp, for konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, med mindre han har følgeskab - ellers skal han stå stille! På denne måde bliver hans vandring et symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Vidunderlige vine fra Alsace

Måske er det den bagende sol fra en næsten altid skyfri himmel, der gør det. Måske er det jordforholdene, der er noget helt specielt. Eller måske er det, fordi man i Alsace bare har fantastisk god erfaring med og fornemmelse for, hvordan man fremstiller virkelig delikat vin, som de fleste nu allerbedst kan lide den. Sandheden er nok, at det er en kombination af disse, der gør Alsace-vine til noget ganske særligt, og at der selvfølgelig også er mange andre forhold, der påvirker produktionen af ypperlig vin. Uanset hvad, kommer man ikke udenom, at Alsace-vine er kollossalt populære!
Vidunderlige vine fra Alsace

Datalæk hos kommunen

Datalæk hos kommunen
For et pat uger siden kom det frem, at man i Lyngby-Taarbæk Kommune ved en fejl var kommet til at lække oplysninger i forbindelse med en aktindsigtsanmodning. Det drejede sig om personlige oplysninger som navne, personnumre og beløb i forbindelse med udbetalinger. Cirka 3.300 personer var berørt af lækket - deraf cirka 1.300 borgere. Alle berørte blev kontaktet direkte med orientering og rådgivning. ligesom også kommunens databeskyttelsesrådgiver (DPO) blev orienteret, og sagen blev indberettet til Datatilsynet.

Ponytur i Dyrehaven

På Fortunens Ponycenter kan du leje en sød og omgængelig pony og tage dine børn med på en helt anderledes og uforglemmelig tur i Dyrehaven. Trækponyerne er til børn i alderen 1-11 år, og det er ikke nødvendigt at have erfaring med heste - personalet giver instruktion, inden I trækker afsted.
Ponytur i Dyrehaven

Med borgerskabet på bådfart

Med borgerskabet på bådfart
Som en del af Golden Days festivalen "På Landet" indbyder Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, Gladsaxe Byarkiv, Gentofte Lokalarkiv og Rudersdal Museer til super hyggelig sejlads á la gamle dage med bådfarten!

Sommercafé og hygge i "Snøvsens Have"

I "Snøvsens Have" bag Frivilligcentret på Rustenborgvej holder Monika, Inge og Irene åben sommercafé  alle tirsdage og søndage fra kl. 13.30-15.00 i hele juli og august. De håber, mange vil besøge haven, så der kan blive spillet Boule/Pentanque, Stigegolf, Sequence, Ludo, Double, Vikingespil eller noget helt andet.
Sommercafé og hygge i "Snøvsens Have"

For mange kører bil dagen derpå

Cirka hver 12. bilist tager chancen og kører bil dagen efter en fest, selv om de er i tvivl om promillen. Værst ser det ud blandt de yngste bilister, hvor næsten hver 3. tager chancen. For at få flere til at lade bilen stå, når de har drukket og har for høj en promille til at køre, sætter Rådet for Sikker Trafik og 62 kommuner i juli fokus på spritkørsel med den landsdækkende kampagne “Klar til et pust?”.
For mange kører bil dagen derpå
facebook