Dit Lyngby Logo

Kokken og kunsten

Omvisning i udstillingen Laboratorium for fletværk kurateret af arkitekterne Mathias Mentze og Alexander Vedel Ottenstein. Sophienholms omviser er uddannet kunsthistoriker. Udstillende kunstnere er danske kunstnere som Rasmus Myrup, Ida Tinning og Ditte Gantriis, og prominente udenlandske navne som Young-jun Tak (Sydkorea), Joe Hogan (Irland) og Kazuhito Takadoi (Japan).
Kokken og kunsten

Kommunens nye turismestrategi

Kommunens nye turismestrategi
I foråret vedtog Kultur-og Fritidsudvalget en ny turismestrategi. Strategien er lavet i samarbejde med turismens aktører og sætter i de kommende år fokus på Kgs. Lyngby som destination, dagsturismen og markedsføringen.

Deltag i Liv i Lyngby

Frivilligcentret opfordrer alle foreninger og andre der bidrager til den sociale sammenhængskraft i kommunen til at deltage med publikumsvenlige aktiviteter i byfesten; Liv i Lyngby lørdag d. 7. september kl. 10 - 17. Gør det sjovt, involverende og interessant at besøge jeres stand.
Deltag i Liv i Lyngby

DRØMMEN

DRØMMEN
I DRØMMEN flyder historien om et samfund i forandring sammen med Helle Virkners og Jens Otto Krags ægteskab. Det er fortællingen om, hvordan det danske velfærdssamfund udviklede sig fra et forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund, med nye frihedsidealer, forventninger om selvrealisering og frihed fra autoriteter - DRØMMEN om dén samfundskontrakt vi stadig er bundet af i dag.

Østrig-kassen

Måske føler du også, at Grüner Veltliner, Zweigelt og St. Laurent ikke er noget, man ser hver dag på vinhylderne. De er nemlig også indfødte druer, som stort set kun dyrkes i landet. Østrigsk vin handler altså om lokale råvarer, hvilket giver et helt unikt præg til vinstilene. Dyk ned i Holte Vinlager Virum's helt nye Østrig-smagekasse og smag det bedste fra vinserien, Schloss Bockfliess, som er skabt af en af landets største spillere!
Østrig-kassen

Du skal passe på i det varme vejr

Du skal passe på i det varme vejr
Hedeslag kan komme langsomt. For nogle kan det være svært at opdage i tide, at man er ved at nå en kritisk overophedning. Et hedeslag er karakteriseret ved forskellige symptomer, som ikke alle behøver være til stede på samme tid. Få gode råd her.

Er der alger? – du kan selv tjekke

Alger trives dog ved høje vandtemperaturer og vil derfor typisk ses om sommeren. De holder løbende øje med alger i vandet, men algerne kan drive væk lige så hurtigt, som de samles. Derfor er det vigtigt, at du også selv kigger efter større plamager af alger, selvom der ingen advarselsskilte er.
Er der alger? – du kan selv tjekke

Politirapporten fra 2024-06-18

Politirapporten fra 2024-06-18
I weekenden har der været indbrud i en skole på Askevænget. Der var opbrudt et opbrudt et vindue ind til et klasselokale. Her var der brudt ind i et teknikskab og stjålet 13 iPads. I samme periode var der indbrud i en skole på Grünersvej i Holte. Her havde tyven brudt et vindue op til skolens kontor, og der var stjålet 24 Pads.

Relativt flere brande i elbiler

Det er Beredskabsstyrelsen, som har opgjort antallet af brande i elbiler i forbindelse med, at styrelsen har udgivet et nyt faktaark med status på brande i el– og hybridbiler. Udvikling i antallet af brande bekymrer dog ikke Beredskabsstyrelsens analysechef, Frederik Prytz-Grønfeldt, der ser det som en forventelig udvikling: ”Antallet af brande i el- og hybridbiler stiger, men det samme gør antallet af køretøjer. Når vi sammenligner os med andre lande, så havde f.eks. Nederlandene 133 brande i el- og hybridbiler i 2023 – men de har også omkring 800.000 el- og hybridbiler i landet. Dette internationale perspektiv kombineret med redningsberedskabets generelle fokus på håndtering af denne type af brande gennem de seneste år gør, at jeg ikke er bekymret”, siger Frederik Prytz-Grønfeldt.
Relativt flere brande i elbiler

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen
Der er tusindvis af ulovlige skilte, bomme, hegn, kæder og låger, som forhindrer vores adgang til naturen. Nogle er lovlige - mange er det ikke. Friluftsrådets kampagne Gå Nye Veje har fået mere end tusind danskere til at indberette barrierer, de møder i naturen. Skræmmeskilte er hovedproblemet i de 870 adgangssager, som Friluftsrådet har sendt videre til behandling i kommunerne.

Mangler dit barn også noget at lave i sommerferien?

Der er heldigvis stadig ledige pladser til flere aktiviteter i de kommende uger i sommerferien. Det er også muligt at komme forbi de gratis workshops i Lundtofteparken, som PLAY afholder eller Skate workshop ved Streetarealet i Virum. Få et overblik her.
Mangler dit barn også noget at lave i sommerferien?
facebook