Allerede mellem jul og nytår kan et vaccinationscenter åbne i Ballerup. Region Hovedstaden og Ballerup Kommune har netop indgået en aftale om at tage en tidligere skole i brug til formålet.

Ikon for vaccination, grafik: Ballerup kommune

Inden for ganske kort tid forventes det at Covid-19 vacciner godkendes i EU og dermed kan de første danskere blive vaccineret. Region Hovedstaden har derfor behov for med kort varsel at finde egnede lokationer, der kan indrettes som vaccinationscentre, der kan tage imod et stort antal mennesker.

“I Ballerup Kommune vil vi naturligvis meget gerne tage et samfundsansvar og være med til at løse en så kritisk opgave i forhold til folkesundheden. Derfor har vi været i en meget intens dialog med regionen i de seneste dage om at finde bygning til et vaccinationscenter.

Jeg er glad for at kunne fortælle, at vi er blevet enige om, at Ballerup Kommune stiller en bygning til rådighed på Baltorpvej 18 i Ballerup. Det er en bygning, der ligger lige ved Ballerup Station, Ballerup Centeret og lige ved siden af Baltoppen Live. Den har tidligere har været brugt som skole,” siger Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup.

Skolen lever op til krav om faciliteter og infrastruktur
Et vaccinationscenter stiller bestemte krav til faciliteter, plads og infrastruktur. Derfor har Ballerup Super Arena også været i spil som en mulig lokation.

“Jeg har forstået på regionen, at den tidligere skole er langt bedret indrettet til formålet som vaccinationscenter med opdelingen i klasselokaler osv. Den har også fordel med sin centrale placering i forhold til den kollektive trafik. Den er så at sige lige til at gå til, så vaccinationerne kan begynde der allerede inden nytår. Jeg er glad for, at vi på den måde kan støtte op om en samfundsmæssig meget vigtig opgave,” siger Jesper Würtzen.

Det nye vaccinationscenter på Baltorpvej 18 gøres nu klar til at åbne, så snart vaccinen er godkendt og kan tages i brug i Danmark. Hermed kommer Ballerup Super Arena ikke i spil til formålet i denne omgang.

Kontaktoplysninger
Tina Storkehave Lassen, kommunikationskonsulent, tlas@balk.dk, tlf. 2516 9737