Selvom COVID-19 restriktionerne fortsætter og kaster deres lange skygger på foreninger og sårbare medborgere, skal der lyde en venlig opfordring til at I prøver at opretholde jeres frivillige fællesskaber med optimisme, termokander, afstand og rigelige mængder håndsprit, samt at I husker at rekruttere nye frivillige både blandt venner, bekendte og mennesker I møder på jeres vej. Tilføj gerne et jobopslag i frivilligcentret, på Boblberg.dk eller via frivilligjob.dk. Skriv til os på info@ltk-frivilligcenter.dk – vi hjælper hellere end gerne. Husk at den største motivation til frivillighed er at blive spurgt. Længere nede i nyhedsbrevet spørger Kurt om ikke du vil være frivillig i Suppekøkkenet ved Lyngby Lokalstation, da antallet af gæster er mere end fordoblet siden marts.

Frivilligcenter, LTK

1. oktober 2020 er der frist for at søge økonomisk støtte til det frivillige sociale arbejde (§18). Denne gang har vi valgt at flytte kurset til Lyngby Rådhus, så vi kan være flere deltagere end på loftet i Frivilligcentret. Kurset tager udgangspunkt i Foreningsportalen. Det favner både teknik i forbindelse med §18-ansøgning, fokus på at kvalificere indhold, samt en vejledning til hvordan I som foreninger kan få del i de mange lokaler, som Lyngby-Taarbæk Kommune stiller til rådighed for medlemmer og selvhjælpsgrupper i Frivilligcenter og Selvhjælp Lyngby-Taarbæk. Vi hører meget gerne fra jer, hvis I har udfordringer med at benytte Foreningsportalen, så giv lyd, så vi kan bringe eventuelle udfordringer og konstruktiv kritik videre til medarbejderne i forvaltningen.

Blandt nye tiltag kan vi nævne et mandetræf for voksne mænd, der har oplevet seksuelle overgreb i barndom eller ungdom. Vurderingen er at ca. 15% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb i barndom og ungdom. Kom trygt og mød ligestillede og find veje til at overkomme følgevirkningerne. Du bliver ikke registret og kan forblive anonym. Mandetræffet faciltieres af Henrik Ølgaard, medlem af Dansk Psykoterapeut Forening. Gruppen mødes hver anden onsdag i Frivilligcentret. Første møde er i morgen onsdag d. 9. september kl. 17 – 19.00

Bæredygtighed var temaet på dette års generalforsamling i Frivilligcenter og Selvhjælp. Tak til alle engagerede medlemmer, bestyrelsesmedlemmer og til oplægsholderne Thomas Hansen, LTK og Dorthe Minna Hansen, RustenborgHuset, i særdeleshed for deres bidrag og opfordringer til hvordan vi som borgere og frivillige foreninger kan bidrage med en bæredygtig indsats i Lyngby-Taarbæk. En af modtagerne af den kommunale bæredygtighedspulje er bl.a. Repair Café Lyngby, der åbner dørene for reparationer i Frivilligcentret søndag d. 20. september kl. 14.00 – 17.00. Her kan du få hjælp til at reparere stort som småt i samarbejde med lokale handymænd og -kvinder. Giv gode ting en chance for at leve lidt længere.

Sluttelig vil jeg gerne takke Natasja fra IF-Limone og medarbejderne Allan og Michael fra Lyngby Stadion for opgraderingen af møbler i Frivilligcentret og det store slid og slæb forbundet hermed. Vi er stadig i færd med at flytte rundt og henstiller derfor til at alle medlemmer sørger for at rydde lidt op i skabe og skuffer, da ting har det med at sande til over tid. Hvis I pludselig står og mangler en taburet til jeres teaterstykke eller en bunke brætspil eller lign. så spørg, hvis du er heldig, har vi gemt det i kopirummet.

Kronen på billedet, hænger på første sal i Frivilligcentret og er en gave fra Foreningen ”Åbne Døre” i forlængelse deres udstilling på vandmøllen i august. Vi er henrykte over kronens mangfoldige finurlighed og åbenbare skønhed og håber den vil glæde alle der bruger første salen på vores frivillige hus på Rustenborgvej 2A.

Med venlig hilsen

Charlotte Poort
Centerleder