Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2020/09/14-2020/09/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri, Lyngby

Klokken 13.45 blev det anmeldt fra en butiksdetektiv i Lyngby Storcenter, at de stod med en butikstyv, som de gerne ville have politiets hjælp til at håndtere. Butiksdetektiven havde observeret, at en kvinde havde forsøgt at stjæle barbergrej og parfume fra Matas for cirka 2.400 kroner, men da butikstyven følte sig opdaget, stak hun af.

Kvinden blev dog indhentet og tilbageholdt af butiksdetektiven, og i den forbindelse spyttede hun butiksdetektiven i ansigtet, hvorfor hun ikke kun blev sigtet for butikstyveriet i Matas, men også for vold. Kvinden blev desuden fundet i besiddelse af et par nye sko til en værdi af 400 kroner, som var blevet stjålet tidligere på dagen fra en anden butik i Lyngby, og hun blev derfor også sigtet for dette.

Butikstyveri, Lyngby

Klokken 16.25 blev der nok engang anmeldt et butikstyveri fra Lyngby Storcenter, idet to kvinder på henholdsvis 16 og 18 år havde forsøgt at stjæle make-up-fjerner fra Normal til en værdi af 72 kroner. Idet den ene af de to var under 18 år gammel, blev politiet sendt til stedet, hvor de to blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante myndigheder og andre voksne blev underrettet.

Indbrud i garage, Virum

Klokken 02.22 blev det anmeldt, at der netop havde været indbrud i en garage på Virumgårdsvej, hvorfra to mænd havde stjålet en havetraktor og kørt den væk på en trailer. Politiet blev sendt til stedet, ligesom et signalement af de to mænd og deres køretøj blev rundkastet internt til patruljerne.

Kort efter passerede en patrulje et køretøj på Bistrupvej i Birkerød, der passede på signalementet, og køretøjet blev derfor bragt til standsning. På ladet stod den stjålne havetraktor, hvorfor de to mænd i køretøjet, en 25-årig fra Roskilde og en 26-årig fra Jyllinge, blev sigtet for at have stjålet havetraktoren.

Føreren af køretøjet, den 25-årige mand, blev desuden sigtet for kørsel uden førerret samt for kørsel i påvirket tilstand, da han havde hvidt pulver i næseborene, ligesom der blev fundet en mindre mængde kokain i en pose i bilen. En blodprøve skal nu fastslå, om den 25-årige kørte i påvirket tilstand.

Den 26-årige passager blev foruden den stjålne havetraktor også sigtet for at være i besiddelse af en flaske indeholdende det euforiserende stof GHB.

Mistænkeligt forhold, Rungsted Kyst
Klokken 05.23 blev det anmeldt, at en beboer på Sophienbergvej var blevet vækket klokken 03.30 ved, at to mænd indfandt sig i beboerens hjem, efter de havde brudt en dør op. Beboeren vågnede ved at blive lyst i hovedet af en lommelygte, hvorefter han var blevet tildelt et slag. Beboeren løb derefter ind i et tilstødende værelse for at hente noget at slå fra sig med, men de to fremmede mænd var i mellemtiden stukket af.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt 21.-22. september 2020

 

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

På Klampenborgvej blev en 23-årig mandlig bilist fra Hillerød klokken 15.55 standset af en patrulje. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Efterfølgende blev en blodprøve udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle påvirkning.

Indbrud i kolonihavehuse, Kgs. Lyngby

Klokken 16.24 blev det anmeldt, at der mellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 16.20 havde været indbrud i et kolonihavehus i Hf. Ermelunden. Her var hoveddøren blev opbrudt. Der var fra stedet ikke umiddelbart stjålet noget.

Det samme gjorde sig gældende i to andre kolonihavehuse i samme haveforening. Det ene sted var der indbrud mellem søndag klokken 14.00 og tirsdag klokken 17.15 ved opbrydning af en dør. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande herfra.

Det andet sted var der indbrud mellem søndag klokken 15.30 og tirsdag klokken 18.20. Her var hoveddøren brudt op, men der var ikke umiddelbart stjålet noget.

Også i et kolonihavehus i Hf. Skovmosen havde der været indbrud i et kolonihavehus, og fra stedet var der stjålet et større antal glas indeholdende honning samt en cykeltrailer, værktøj og knive. Indbruddet var sket mellem mandag klokken 19.00 og tirsdag klokken 08.00.

Mistænkeligt forhold og indbrud på plejehjem, Kgs. Lyngby

Klokken 02.39 onsdag nat blev det anmeldt, at tre maskerede personer var blevet set ved Plejecenter Bredebo Nordgården. En patrulje kørte til området for at lede efter dem, men det var ikke muligt at udfinde dem.

De tre personer beskrives alle som: i 20’erne, ikke etnisk danske af udseende. Iført masker, hættetrøjer og handsker.

Klokken 08.17 onsdag morgen blev det anmeldt, at der mellem midnat og klokken 03.00 havde været indbrud på Plejehjem Solgården. Via et på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt indstigningssted tiltvang gerningsmændene sig adgang til stedet og færdedes i stueetagen, hvor der også blev opbrudt et medicinskab. Tre mænd var omkring klokken 3 blevet set ud for stedet.

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at de to hændelser er relaterede.

Mistænkeligt forhold, Virum
Klokken 08.24 indløb der anmeldelse om, at to unge mænd var blevet set gå ind i flere forskellige haver på Holmeparken, hvilket en beboer fra området fandt mistænkeligt. En patrulje kørte til området, hvor de efter kort tid fik kontakt til to personer, hvis signalement svarede til det, anmelderen havde oplyst. De to unge mænd forklarede dog, at de blot havde været ude for at dele flyers ud i området, og en beboer på vejen kunne da også bekræfte, at han netop havde modtaget en flyer af dem. De to unge mænd kunne derfor kort efter fortsætte deres tur rundt i området.

Der var i dette tilfælde tale om et legalt forholdt, men Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at kontakte politiet, når de oplever noget mistænkeligt, så det er muligt at få fastslået, om der er hændt noget kriminelt eller ej.

Tyveri fra gravemaskiner, Hørsholm

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 09.48, blev dørene til førerkabinerne på to gravemaskiner, som stod på Ådalsvej, brudt op. Fra gravemaskinerne blev skærme til styring, styrebokse, sæder, håndtag til styring og instrumentpaneler stjålet. Tyveriet skete mellem torsdag klokken 16.00 og mandag klokken 06.30.

Indbrud på museum, Kgs. Lyngby

Mellem lørdag klokken 13.30 og mandag klokken 10.00 var der indbrud i Nationalmuseet i Brede. Ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til stedet via en knust rude i et vindue. Ifølge anmeldelsen, som indløb klokken 11.30, havde en beboer i området søndag aften set to unge personer med lommelygter på stedet.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Ørholmvej ved Kulsviervej mistede en 78-årig mandlig bilist fra Virum af ukendte årsager klokken 12.34 herredømmet over sin bil, hvorved han påkørte et træ. I forbindelse med uheldet blev manden fastklemt i bilen og måtte hjælpes fri. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om manden, men han blev efter uheldet kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

Indbrud i kolonihavehus, Lyngby

Klokken 19.28 blev det anmeldt fra en ejer af et kolonihavehus i H/F Ermelund, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 18.00 havde været indbrud i hendes kolonihavehus, hvorfra der var blevet stjålet kaffe, te og en regnfrakke. Anmelderen kunne desuden se, at der formentlig havde været indbrud i flere andre kolonihavehuse i nærheden.

Råbte efter betjente

Virum: En 19-årig ung mand fra Virum blev søndag aften sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen ved at råbe efter to betjente og ikke efterkomme anvisningen om at holde afstand til patruljen, som var i gang med at tale med en anden 19-årig mand, også fra Virum, efter han også havde råbt efter patruljen. Episoden skete på Virum Torv.