Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2020/09/07-2020/09/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold, Virum

Klokken 08.24 indløb der anmeldelse om, at to unge mænd var blevet set gå ind i flere forskellige haver på Holmeparken, hvilket en beboer fra området fandt mistænkeligt. En patrulje kørte til området, hvor de efter kort tid fik kontakt til to personer, hvis signalement svarede til det, anmelderen havde oplyst. De to unge mænd forklarede dog, at de blot havde været ude for at dele flyers ud i området, og en beboer på vejen kunne da også bekræfte, at han netop havde modtaget en flyer af dem. De to unge mænd kunne derfor kort efter fortsætte deres tur rundt i området.

Der var i dette tilfælde tale om et legalt forholdt, men Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at kontakte politiet, når de oplever noget mistænkeligt, så det er muligt at få fastslået, om der er hændt noget kriminelt eller ej.

Tyveri fra gravemaskiner, Hørsholm

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 09.48, blev dørene til førerkabinerne på to gravemaskiner, som stod på Ådalsvej, brudt op. Fra gravemaskinerne blev skærme til styring, styrebokse, sæder, håndtag til styring og instrumentpaneler stjålet. Tyveriet skete mellem torsdag klokken 16.00 og mandag klokken 06.30.

Indbrud på museum, Kgs. Lyngby

Mellem lørdag klokken 13.30 og mandag klokken 10.00 var der indbrud i Nationalmuseet i Brede. Ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til stedet via en knust rude i et vindue. Ifølge anmeldelsen, som indløb klokken 11.30, havde en beboer i området søndag aften set to unge personer med lommelygter på stedet.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Ørholmvej ved Kulsviervej mistede en 78-årig mandlig bilist fra Virum af ukendte årsager klokken 12.34 herredømmet over sin bil, hvorved han påkørte et træ. I forbindelse med uheldet blev manden fastklemt i bilen og måtte hjælpes fri. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om manden, men han blev efter uheldet kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

Indbrud i kolonihavehus, Lyngby

Klokken 19.28 blev det anmeldt fra en ejer af et kolonihavehus i H/F Ermelund, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 18.00 havde været indbrud i hendes kolonihavehus, hvorfra der var blevet stjålet kaffe, te og en regnfrakke. Anmelderen kunne desuden se, at der formentlig havde været indbrud i flere andre kolonihavehuse i nærheden.

Råbte efter betjente

Virum: En 19-årig ung mand fra Virum blev søndag aften sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen ved at råbe efter to betjente og ikke efterkomme anvisningen om at holde afstand til patruljen, som var i gang med at tale med en anden 19-årig mand, også fra Virum, efter han også havde råbt efter patruljen. Episoden skete på Virum Torv.

Færdselsuheld, Virum

På Kongevejen kørte en 35-årig mandlig bilist fra Slangerup klokken 07.39 i sydlig retning, hvor han svingede til højre ind ad indkørslen til Circle K. Herved påkørte han en 49-årig mandlig cyklist fra Holte, som cyklede ad cykelstien også i sydlig retning. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld tilkaldt for at tilse cyklisten.

Den 35-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Flere personer anholdt for ulovligt arbejde, Stenløse

Som led i en aktion mod social dumping og i samarbejde med Arbejdstilsynet besøgte Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion omkring klokken 08 en byggeplads en byggeplads på Dam Holme. Her blev syv udenlandske statsborgere anholdt og sigtet for ulovligt arbejde.

Fem af de sigtede fremstilles fredag klokken 11.30 i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Lundtoftegårdsvej kørte en 22-årig mandlig bilist fra Ishøj klokken 08.54 i nordlig retning, hvor han drejede til venstre ad Akademivej. I forbindelse med venstresvinget påkørte han en 53-årig mandlig cyklist fra Lyngby, som kom kørende i sydgående retning ad Lundtoftegårdsvej. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men cyklisten, som var noget påvirket af påkørslen, blev kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Den 22-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mistænkeligt forhold, Kgs. Lyngby

En beboer på Blomstervænget bemærkede klokken 09.24 en mand, som gik rundt på vejen og kiggede ind ad vinduerne i flere forskellige huse. Det vakte beboerens mistanke, og han henvendte sig derfor til manden, som dog ikke kunne svare på, hvad han foretog sig på stedet. Herefter forlod den fremmede mand stedet. Patruljer kørte til området for at lede efter ham, men det var ikke muligt at udfinde ham.

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 35-45 år, 175-185 cm, almindelig af bygning, hvid i huden og kronraget/skaldet. Iført gråt arbejdstøj med malerpletter. Talte et uidentificeret fremmesprog.

Sigtet for overtrædelse af våbenloven, Kgs. Lyngby

På Birkholmsvej blev en mand klokken 16.20 set gå rundt med et koben, mens han råbte og skræmte forbipasserende. En patrulje kørte til området, hvor de hurtigt udfandt manden, en 55-årig fra København, som de sigtede for overtrædelse af våbenloven.

Spritbilist standset

Kgs. Lyngby: Tirsdag eftermiddag klokken 14.26 blev en 44-årig lastbilchauffør med ukendt adresse standset på Helsingørmotorvejen. Her viste en alkometertest, at hans promille var højere end tilladt. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille.

Brobizz stjålet fra bil

Virum: En brobizz er tirsdag mellem klokken 09.25 og 16.40 blevet stjålet fra en Skoda, der holdt ved Hotel Frederiksdal. Tyven har skaffet sig adgang ved at knuse en siderude. Tyveriet blev anmeldt klokken 16.28.

Passager uden gyldig billet ville ikke oplyse navn, Lyngby

Klokken 08.39 anmodede DSB om politiets assistance til at få konstateret identiteten på en mandlig passager, der havde rejst uden gyldig rejsehjemmel, og som ikke ville oplyse sine generalia. En patrulje blev sendt til Lyngby Station, hvor personale fra DSB samt den mandlige passager befandt sig, og politiets tilstedeværelse resulterede i, at DSB blev gjort bekendte med, hvem manden var. Det viste sig at være en 20-årig mand fra Hellerup, der fik en afgift af personalet fra DSB.