Dette indhold er sponsoreret

Flere tusinde danskere sælger hvert år deres brugte bil videre til andre, som har behov for en god handel. I forbindelse med et sådant salg, så er det vigtigt, at der bliver udfyldt en god slutseddel. Dette er den kontrakt, som indeholder de forskellige betingelser for salget af den brugte bil, og det er i denne, at alle fejl og mangler på bilen er beskrevet. Det er derfor vigtigt, både for køber og for dig som sælger, at denne seddel er udfyldt korrekt. I denne artikel finder du de fem bedste råd til, hvordan du bedst kan udfylde slutsedlen til din bil. Mangler du flere informationer i forbindelse med salget af din brugte bil, så kan du læse mere på Tjekbil.

Mød altid køber på din adresse
Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du møder den potentielle køber fysisk, og her er det en god ide, hvis det er på din adresse. Dette giver dig bedre kontrol over situationen, og du kan bedre bedømme, hvordan handel kommer til at gå. Dette vil også gøre det langt nemmere for jer begge, når i sammen skal udfylde slutseddlen til bilen, da dette kan tage tid, hvis der er mange detaljer omkring bilen, som skal skrives ned. Det er også den bedste måde at udfylde sedlen på, da der ofte kan opstå diskussioner i forbindelse med udfyldelsen af sedlen, og dette er nemmere at løse, når man sidder overfor hinanden ved forhandlingsbordet.

Lad køber gennemgå bilen selv
Når køber er kommet hjem til din adresse, er det vigtigt, at du lader den potentielle køber gennemgå bilen for fejl og mangler alene i første omgang. Lad ham eller hende kigge på bilen reelle stand, og lad derefter køber selv danne et indtryk af bilen. Du kan altid efterfølgende gennemgå bilen sammen med køber og svare på eventuelle spørgsmål, men det er ved at lade køber gennemgå bilen selv, at du kan være sikker på, at han eller hun har haft en reel mulighed for at danne sig et billede af bilen, inden der skal skrives en slutseddel med fejl og mangler.

Hav en liste parat med de vigtigste punkter
Når du sammen med den potentielle køber skal skrive en slutseddel, så er det en god ide, at du selv har lavet en liste over de vigtigste punkter, som du gerne vil have med på sedlen. Dette kan være fejl og mangler på bilen, men det kan også være andre forskellige elementer, som du gerne vil have skrevet med i kontrakten, inden i begge skriver under på slutsedlen. Dette kan gøre det nemmere for dig som sælger, når sedlen skal skrives, da du allerede har taget stilling til de vigtigste ting, som du gerne vil have med, og du kan være sikker på, at du ikke glemmer et punkt.

Tag jer tiden til at udfylde sedlen
Når du skal sælge din bil privat, så kan det være fristende at gå hurtigt igennem slutsedlen, fordi du gerne vil have en hurtig handel i hus. Dette kan dog have store konsekvenser for både dig køber, og derfor er det vigtigt, at i begge tager jer tiden til at udfylde denne seddel så detaljeret og fyldestgørende som muligt. Dette vil spare jer begge for mange problemer i fremtiden, og i kan begge være sikker på, at i ikke er blevet snydt i den handel, som i begge har indgået. Det kan derfor være en god ide, at du og køber sætter en halv eller en hel dag af til at se bilen an og udfylde de eventuelle papirer, inden i skriver under.

Tjek sedlen efter for eventuelle fejl og mangler
Når du og den potentielle køber er kommet til enighed, så er det en god ide, at i sammen læse den igennem igen, så i begge kan være sikre på, at der ikke er fejl eller mangler i dokumentet. Dette sikrer jer begge, at i får den mest sikre slutseddel, som har dækket alle de emner, som i gerne ville have bragt på bane i forbindelse med salget. Så kan du altså nemmere og mere sikkert komme af med din brugte bil, så du kan få en ny og smuk bil i din indkørsel.

Når køber er kommet hjem til din adresse, er det vigtigt, at du lader den potentielle køber gennemgå bilen for fejl og mangler alene i første omgang. Foto: ABW

 

 

Del på de sociale medier