Firmaidrætten gør det let for dig og kollegerne at få smil på læben og lidt sved på panden på Arbejdspladsernes Motionsdag 2020 – fredag den 9. oktober. I kan nemlig helt gratis booke en digital træningsinstruktør, og der bliver naturligvis taget højde for alle corona-restriktioner.

Firmaidrættens ansatte og frivillige kræfter er klar til at ‘rykke digitalt ud’ på #AMdag20.

Digital Motion, foto: DFIU

Corona-krisen har sat dybe, negative spor i danskernes idrætsdeltagelse. For folkesundhedens skyld skal arbejdspladsen i stigende grad tænkes ind som arena for kollegamotion, lyder anbefalingen fra firmaidrætten, som i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsdag 2020 sørger for, at du og dine kolleger – meget let – kan dyrke en aktiv pause. Via hjælp fra en digital træningsinstruktør.

“Tiltaget er gratis at stemple ind i, og alle arbejdspladser eller en afdeling er velkomne til at booke tider af et kvarters varighed på www.amdag.dk. Dernæst tager vi en kort dialog om, hvilken teknisk løsning som passer bedst. Dette varierer jo, men vi garanterer instruktører i topform, uanset om de optræder live på Facebook, Zoom, Microsoft Teams eller virksomheders egne intranetsider. Og så er det bare med at følge instruktørens anvisninger,” siger digital kollegamotions-koordinator og udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Karina Sveistrup Povlsen. Og hun understreger:

“Omklædning er ikke nødvendigt. Fokus er på at dyrke sammenholdet, og I får en fest, uanset om I befinder jer på et kontor, et værksted eller i en fabrik. Vi kickstarter en national bevægelsesbølge den 9. oktober, og vi ved, at såfremt en arbejdsplads sætter kollegamotionen i centrum, så blomstrer fællesskabet.”

Brostrøm nikker til kollegamotion
Kollegamotion og fysisk aktivitet på arbejdspladsen er også i høj kurs hos direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

“Fysisk aktivitet på arbejdspladsen kan ikke blot bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø, det kan også reducere antallet af sygemeldinger, som er relateret til smerter i muskler og led. Arbejdspladsernes Motionsdag kan være med til at starte en proces, så det bliver naturligt at være fysisk aktiv i løbet af sin arbejdsdag,” siger Søren Brostrøm og fortsætter:

“Vidensråd for Forebyggelse har peget på, at træningsindsatser, der finder sted på arbejdspladsen, har rigtig god effekt, og derfor er det ét af de spor, som vi mener, at arbejdspladser bør arbejde videre med. Den enkelte kan selvfølgelig godt gøre noget, men det er vigtigt at påpege, at ledere på arbejdspladserne har en stor opgave i at sikre, at der kan tages initiativer, som medarbejderne kan benytte sig af.”

Om Arbejdspladsernes Motionsdag
– Dansk Firmaidrætsforbund står bag.
– #AMdag20 = fredag den 9. oktober.
– Når børnene er aktive på Skolernes Motionsdag, så skal vi voksne også være det.
– I 2015 deltog: 5.676 medarbejdere.
– I 2016: 14.100.
– I 2017: 21.700.
– I 2018: 26.210.
– I 2019: 33.409.
– Tjek www.amdag.dk og følg @arbejdspladsernesmotionsdag på Facebook for mere inspiration.
– Arbejdspladsernes Motionsdag er i 2020 en del af European Week of Sport #BeActive #EWOSDK.