Tal fra Danmarks Statistik vidner om, at fodbold endnu engang er den mest populære sportsgren hos unge mellem 0-18 år i Lyngby-Taarbæk kommune.

I Lyngby-Taarbæk er det stadig fodbold der optager flest unge mellem 0-18 år. For fjerde år i streg, er fodbold den mest populære sportsgren med en lille afstand til svømning. Tennis-, håndbold- og gymnastikforeningerne indtager de efterfølgende pladser med en pæn afstand op til svømme- og fodboldforeningerne.

I 2019 var fodboldforeningerne med deres 203.509 tilmeldte, stadig den mest populære sportsgren i Danmark blandt børn og unge mellem 0-18 år. Gymnastikforeningerne havde næstflest med 198.783 medlemmer og svømmeforeningerne indtager tredjepladsen med 164.696 medlemmer.

Lyngby-Taarbæk kommune skiller sig lidt ud fra mængden, da der i kommunen ikke ses den samme vækst som i resten af landet.

På landsplan har gymnastikforeningerne eksempelvis oplevet en stigning på på 3%, hvorimod Lyngby-Taarbæk har oplevet et fald på hele 23% af medlemmerne i perioden 2016-2019.

Dog har kommunen oplevet en stigning af svømmere på 6%, hvor der på landsplan ses en samlet stigning på 1%.

Den stigende interesse for svømning og gymnastik på landsplan er noget Kids-world kan nikke genkende til:

“Det er helt korrekt, at vi følger udviklingen på landsplan tæt her hos Kids-world. Det gør vi af den simple årsag, at vi selvfølgelig gerne vil imødekomme efterspørgslen på markedet. Det har eksempelvis betydet, at vi de seneste år har fået markant flere mærker på shoppen, der laver nogle rigtig fine gymnastikartikler og svømmetøj.” udtaler Annette Lykke Nielsen.

På landsplan har følgende foreninger flest medlemmer i nævnte rækkefølge: Fodbold, gymnastik, svømning, håndbold og badminton.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01