HiFi Klubben skriver bl.a. dette i sit nyhedsbrev om udendørs højtalere:

I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på udendørs lyd, og hvordan du kan tage både musikken og den gode lyd med ud i det fri. Et af vores favoritprodukter i denne kategori er den lækre AM-1 højtaler fra Bowers & Wilkins, og den vil vi gerne præsentere for dig her.

Lyd udendørs, foto: HiFiKlubben

AM-1 er robust og vejrbestandig, så du kan bruge den på terrassen, på altanen, i udestuen, indendørs i vådrum og utallige andre steder. Du kan også montere den uden for din restaurant eller butik, hvis du vil have dine kunder i den rette stemning med god musik. Men der er især én grund til, at vi elsker AM-1 – den lyder virkelig godt!

Bowers & Wilkins skriver selv:

“Med AM-1 har vi lagt al vores ekspertise i at tilpasse og nytænke vores avancerede højtalerteknologi til udendørs brug. Det har givet et par overraskende løsninger, hvor den mest originale nok er at lade bagpladen spille med som en aktiv del af konstruktionen (Auxiliary Bass Radiator – ABR).

Bagpladen er monteret i sit eget fugttætte gummiophæng, så den kan følge og dermed forstærke bevægelserne fra basenheden. Dette princip kendes i princippet fra andre højtalere med slave-enheder, men her opnår man både mere og dybere bas samt en vejrbestandig konstruktion. Den traditionelle refleksport er elimineret, så der vil aldrig trænge vand ind ad denne kanal med AM-1.”