Selvom sommeren i år formentlig ikke byder på eksotiske udlandsrejser, er der stadig god grund til at passe godt på sit hjem, når danskerne drager i sommerhus eller på hotel. Det er derfor med at beskytte husets svageste punkter bedst muligt ved blandt andet at vælge en sikker hoved- og terrassedør, lyder det fra lokal dørekspert.

De fleste danskere er vilde med at rejse udenlands om sommeren, men i år ser mange danskeres sommerferie formentlig anderledes ud end normalt.

I stedet for at rejse til sydens sol vælger mange i år at tilbringe sommeren under de danske himmelstrøg i eksempelvis sommerhus eller på hotelophold. Der er derfor god grund til at passe godt på sit hjem, for langt de fleste indbrud sker nemlig, når boligejerne ikke er hjemme.

Pas på dit hjem i sommerferien, foto: Swedoor

Beskyt husets mest udsatte punkter

Ifølge indsatsen Bo Trygt!, som arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem, sker 38 procent af indbrud via husets døre, som kan være nemme for indbrudstyven at bryde op, hvis dørene enten er af ældre dato eller i dårlig stand. Indbrud gennem døren gør det desuden let for tyven at stikke af med sine tyvekoster efterfølgende.

Rune Christensen fra R. Christensen Tømrer & Snedker i Virum er uddannet SWEDOOR Dørmand og er således vant til at rådgive forbrugerne om sikre dørløsninger i hjemmet:

– Det skal være svært for indbrudstyven at bryde døren op, og derfor er det altafgørende med en sikker hoveddør. Flere og flere vælger en sikkerhedsklassificeret hoveddør, som gør det markant sværere for indbrudstyven at komme ind i hjemmet, siger Rune Christensen.

Særligt husets terrassedør er i farezonen for indbrud, da den befinder sig på husets bagside, hvor tyven kan arbejde uforstyrret. Det er derfor en god idé at vælge dør til terrassen med omhu:

Faktisk er der i dag mange, der vælger en traditionel hoveddør som terrassedør, da den er væsentligt mere indbrudssikker, forklarer Rune Christensen.

Brug dine naboer

Udover at vælge en indbrudssikker hoveddør er der flere ting, du kan gøre for at nedsætte risikoen for at få ubudne gæster, mens den danske sommer nydes. Du kan blandt andet overveje at få dine naboer til at holde øje med dit hjem, mens du er væk, og eksempelvis parkere bilen foran dit hus, således det er sværere for tyven at gennemskue, om der er er nogen hjemme eller ej.

Derudover er det altid en god idé at installere tyverialarmer, som kan have en forebyggende effekt mod indbrud og i bedste fald skræmme tyven helt væk fra dit hus.

Faktaboks

Bag Bo Trygt-indsatsen står TrygFonden og foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Læs mere på www.botrygt.dk.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Rune Christensen, R. Christensen Tømrer & Snedker, mobil 4120 5050 og e-mail: rc@rcts.dk
  • Presseservice: Sanne Nørbjerg, Publicity, mobil 2343 0044 og e-mail: sanne@publicity.dk

Om JELD-WEN*
JELD-WEN (NYSE noteret), grundlagt i 1960, er en af verdens største producenter af døre og vinduer med over 120 fabrikker i 19 lande i hovedsageligt Nordamerika, Europa og Australien med hovedkontor i Charlotte, North Carolina, USA. JELD-WEN designer, producerer og distribuerer et omfattende sortiment af indvendige døre, yderdøre, træ-, vinyl- og aluminiumsvinduer samt relaterende produkter til nybyg og renovering af boliger og erhvervsejendomme. JELD-WEN er en anerkendt leder inden for produktion af energibesparende produkter og har været ENERGY STAR ®-partner siden 1998. Vores produkter markedsføres globalt under varemærket JELD-WEN sammen med flere markedsledende, regionale brands som SWEDOOR® og DANA® i Europa og Corinthian®, Stegbar® og Trend® i Australien.

For mere information besøg www.jeld-wen.com