Holte Vinlager skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om den ny smagekasse.

Hvor godt kender du egentlig druerne Syrah og Grenache?
 
Med denne forrygende smagekasse sætter vi fokus på de to druesorter, når de dyrkes og vinificeres i Frankrig. Du får smagt to vine der er lavet på ren Syrah, to vine lavet på ren Grenache, og så to vine hvor de to druer er flot kombineret med hinanden.
 
Lidt om Syrah:
Rød druesort, der oprindeligt stammer fra Rhône-dalen i Frankrig. Den står i dag bag nogle af områdets største vine, men er på grund af sin meget indsmigrende stil blevet populær overalt i verden. Druen har ofte en genkendelighed i en tæt og fyldig brombærsmag, og mørk chokolade. Syrah har et højt niveau af tanniner og en evne til at udvikle sig godt på egetræsfade. Begge dele gør den velegnet til at udvikle sig i en flaske i mange år.
 
Lidt om Grenache:
Her har vi også at gøre med en af verdens mest udbredte rødvinssorter. Den stammer oprindeligt fra Spanien, hvor den er vidt udbredt under navnet Garnacha. Dog er den mest kendt for sin rolle i Rhône, hvor den tager afgørende del i områdets rødvine og roséer. Grenache smager af modne jordbær og hindbær. Syren er moderat og tanninerne markante. Let støvede og krydrede toner, ofte af stødt peber og lakridspulver, er også gode kendetegn ved druen.
 
Vi har lavet en superskarp pris på kassen og du er sikret seks fantastiske smagsoplevelser!