Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/27-2020/02/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Sigtet for at være i besiddelse af peberspray

Kgs. Lyngby: En 32-årig mand blev søndag eftermiddag sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han var i besiddelse af en peberspray, mens han omkring klokken 13.15 opholdt sig i Lyngby Storcenter. Manden forsøgte at stille pebersprayen fra sig bag et skilt, men blev opdaget af en centervagt, som kontaktede politiet.

Stjal kaffe

Kgs. Lyngby: En 37-årig udenlandsk mand blev søndag klokken 13.04 sigtet for tyveri, da han havde stjålet en kop kaffe i 7-Eleven i Lyngby Storcenter.

Mistænkeligt forhold, Virum

Klokken 11.21 anmeldte en kvindelig beboer fra Kollemosevej, at hun fra sit hus kunne se en fremmed mand luske rundt i hendes have, ligesom han kiggede ind af vinduerne. Da kvinden gjorde manden opmærksom på sin tilstedeværelse, stak han af. Manden beskrives som: Dansk af udseende, 30-35 år, 170-180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden, brunt kort hår. Iført mørkfarvet vinterjakke. Medbragte: Brun taske.

Tyveri af taske, Kongens Lyngby

Klokken 12.19 anmeldte en 86-årig kvinde fra Kongens Lyngby, at hun imellem klokken 10.30 og 10.35 havde fået stjålet sin skuldertaske, imens hun havde været i Føtex. Kvinden havde stået i kø ved kassen, hvor kvindens taske havde ligget i hendes indkøbskurv. Da kvinden skulle betale, opdagede hun, at tasken var væk.

Skydevåben, Værløse

Klokken 14.15 blev to mænd på 27 og 29 år fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, efter der om morgenen var blevet foretaget en ransagning på den 27-åriges adresse i Toftebo i Værløse. Under ransagningen blev der i lejligheden fundet ammunition og små mængder amfetamin, mens der i bagagerummet på en personbil blev fundet et haglgevær med to skarpe patroner. Den 29-årige befandt sig i den 27-åriges lejlighed sammen med den 27-årige, da ransagningen begyndte klokken 07.55.

Ransagningen fandt sted, fordi Nordsjællands Politi mandag aften havde modtaget en anmeldelse om, at en person med en pistollignende genstand var blevet set på en tankstation i Værløse. Da videoovervågningen fra tankstationen efterfølgende blev gransket, blev politiets opmærksomhed rettet mod den 27-åriges bopæl i Toftebo.

Spirituskørsel, Kongens Lyngby

Klokken 17.20 blev en 61-årig mandlig bilist fra Lyngby standset og kontrolleret på Anker Engelunds Vej. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Kørsel uden førerret, Kongens Lyngby

Klokken 18.32 blev en 39-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Lyngby Hovedgade. Her viste det sig, at manden sad bag rattet, selvom han ikke besad retten til at føre bil, og han blev derfor sigtet for forholdet.

Forsøg på indbrud, Holte

Klokken 03.05 anmeldte en beboer fra Birkebakken, at han kort forinden var vågnet, idet han havde fået en besked på sin telefon fra bopælens alarmsystem, som fortalte, at der havde været aktivitet nær bopælen. Manden havde efterfølgende kigget på sin overvågning, hvor han kunne se to mænd liste omkring.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor to mænd passende til det afgivne signalement blev spottet, og da de så patruljen, forsøgte de at undløbe. Patruljen fik dog løbet dem op, og da de to ikke kunne redegøre for deres færden, blev de anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. De to mænd er henholdsvis 27 og 30 år gamle, og de bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby onsdag klokken 11.00.

Indbrud i privat beboelse anmeldt i Nordsjællands politikreds den 28.-29. januar 2020

Elværktøj stjålet

Kgs. Lyngby: Fra en byggeplads på Diplomvej, er der mellem fredag klokken 17.00 og mandag klokken 05.45 sjålet elværktøj. Værktøjet var i nogle aflåste kasser i en bygning, der var under opførelse og derfor ulåst. Også fra en byggeplads på Jernbanebakken er der stjålet elværktøj samt andet værktøj. Her har gerningsmanden brudt en mandskabsvogn op og fundet nøglen til den container, hvor værktøjet lå. Dette tyveri er sket mellem fredag klokken 14.00 og mandag klokken 07.00.

Spiritus stjålet

Kgs. Lyngby: To kasser med spiritus blev mellem klokken 03.54 og 04.00 stjålet fra Irma på Stengårds Allé. Gerningsmændene har formentlig brudt en dør op for at skaffe sig adgang til forretningen. De beskrives ud fra overvågning på stedet som: A: Mand, almindelig af bygning, iført sort hættetrøje med hvidt logo på venstre bryst og hvid stribe langs begge ærmer, sorte bukser med grå stribe ned langs ydersiden af benet, sorte sko med gråt Nike-logo på ydersiden af vristen. B: Mand, almindelig af bygning, iført sort hættetrøje/jakke og blå elefanthue, grå/sorte handsker. Indbruddet blev anmeldt mandag klokken 09.34.

Spritbilist standset

Kgs. Lyngby: En 39-årig udenlandsk mand blev mandag aften klokken 20.56 standset, da han kom kørende ad Christian X’s Allé. Her viste en alkometertest, at hans promille var væsentligt over den tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med på hospitalet, hvor en blodprøve skal fastlægge hans nøjagtige promille.

Cigaretter stjålet

Kgs. Lyngby: Ved et indbrud i Fakta er der mellem klokken 22.05 mandag aften og klokken 03.30 natten til tirsdag stjålet et større antal kartoner cigaretter. Gerningsmændene er formentlig kommet ind ved at bryde hoveddøren til forretningen op. På overvågningen fra stedet ses to personer, der beskrives som A: almindelig af bygning, iført sorte sko med hvid sål samt sorte bukser og hættetrøje. B: almindelig af bygning, iført sorte sko, bukser og hættetrøje med hvide firkanter på venstre underarm samt hvid streg om venstre skulder.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 27. – 28. januar 2020

Tyveri af taske, Holte

Klokken 15.12 anmeldte en 67-årig kvinde fra Virum, at hendes taske var blevet stjålet fra hende imellem klokken 13.50 og 15.12. Tasken havde ligget under kvindens bord, imens hun havde spist frokost i Holte Midtpunkt, og da hun skulle bruge den, var den væk.

Brand, Gentofte

Klokken 17.29 indløb der anmeldelse om brand i et hus på Springbanen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var sket røgudvikling fra en madras, som formentig var blevet antændt. En 17-årig ung mand med relation til bopælen kom kort efter til stedet og meldte sig selv, og han blev derfor anholdt og sigtet for fortsætlig brandstiftelse. En af husets beboere, en 60-årig mand, blev kørt på hospitalet for behandling for røgforgiftning.

Den 17-årige fremstilles mandag klokken 14.30 i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.