DTU skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om skimmelsvampe:

Biotech Academy er klar med årets camp målrettet videbegærlige gymnasieelever. I år er emnet brugen af skimmelsvampe som bioteknologisk proteinfabrik.

Biotech Academy har siden 2008 afholdt en årlig camp for 24 gymnasieelever med interesse for bioteknologi. Årets camp har åbent for tilmelding frem til 12. september, og der er stadig ledige pladser.

“Fantastisk oplevelse, der satte gang i ens tanker og interessere. Man fik et godt indtryk af hvor meget bioteknologien fylder i ens hverdag og I belyste rigtige mange muligheder indenfor det. Alt i alt en fantastisk oplevelse”

Deltagerne introduceres til bioteknologisk forskning, mens de arbejder i laboratoriet, kommer på virksomhedsbesøg, hører oplæg og får styrket deres netværk. Eleverne introduceres til teori på højt niveau, og i laboratoriet kommer de til at arbejde med bioteknologiske metoder som PCR, gelelektroforese, kloning og CRISPR-teknologi. De kommer ligeledes til at benytte forskellige bioinformatiske værktøjer som fx multipelt alignment og fylogenetiske træer, ligesom de også vil blive introduceret til programmering i Python.

Deltagere fra tidligere år siger følgende om Biotech Academy Camp:

“Jeg synes (…) at det har været en rigtig god oplevelse! (…) Derudover synes jeg at det har været rigtig godt med de mange foredrag fra virksomheder og forskere, hvilket har givet et rigtig godt indblik i de forskellige muligheder som bioteknologien har!” – Camp-deltager, 2018

 

Del på de sociale medier