Gym Danmark  skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om gymnasterne fra Lyngby:

72 gymnaster fra Lyngby Gentofte GF er med til verdens største gymnastikfestival
 
 
 
 
LG GymStars fra Lyngby Gentofte Gymnastikforening er i disse dage til World Gymnaestrada 2019 i Dorbirn/Østrig. Sammen med 18.000 gymnaster fra hele verden, deltager de danske gymnaster i verdens største gymnastikfestival med gymnastik, bevægelse og socialt samvær nonstop i en uge. Det er gymnastikorganisationerne GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) og DGI Gymnastik der står bag den danske delegation på 900 gymnaster.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Holdet består af både piger og drenge i alderen 8-21 år som træner 3 gange om ugen. Deres opvisning er fordelt på stilarterne sports akrobatik, modern dance, rytmisk gymnastik og springgymnastik. I akrobatikserien er der fokus på flotte løft og kreationer der med rytmiske trin og øvelser sættes sammen til serier og i modern dance-serien er både klassiske trin inden for balletten samt nyere og mere udforskende bevægelser gennemgående. Det hele bindes sammen af de rytmiske piger som blander den klassiske grand prix gymnastik.

 

Jonas og Rasmus er med for første gang og siger:

 

– Gymnaestrada er den vildeste oplevelse vi nogensinde har haft. Vi har hørt meget om det, men det overgår vores vildeste forventninger. Her er vanvittige talenter overalt og vi føler os mega inspirerede til at fx at genoptage Sports Akrobatik som vi har set masser af hernede. Fx gymnasterne fra Sydafrika og Østrig har opvisninger vi normalt ikke ser, det er så fedt.

 

Samarbejde har skabt muligheder

 

Et stærkt samarbejde mellem de to orgnisationer GymDanmark og DGI Gymnastik, har givet alle danske gymnaster mulighed for at komme med til Gymnaestrada, herunder det landskendte ‘DGI Verdenshold’. Holdet som har inspireret mange danske gymnaster gennem årene, var med til denne Gymnaestrada og har været en stor inspiration for flere af danskerne, herunder Jonas og Rasmus fra LG Gymstars, og de siger:

 

– Verdensholdet har en fed udstråling og indlevelse, det har inspireret os meget og de har været fantastiske at opleve. Det er også en af de helt fede ting ved at være her, at man kan opleve så meget forskelligt gymnastik i løbet af ugen.

 

Her kan du følge danskerne til Gymnaestrada 2019

  • Gymnaestrada.dk – dansk website
  • World Gymnaestrada – event website
  • Facebook Gymnaestrada 2019 – danskerne fælles facebookside
  • Instagram Gymnaestrada_dk #wgdk2019
  • Sted: Dornbirn/Østrig
  • Tid: 7. – 13. juli 2019
  • Deltagere: 18.000 deltagere fra 66 lande, Danske deltagere 917

 

Mere om danskerne ved Gymnaestrada 2019

 

Den danske delegation består af 917 gymnaster fordelt på 17 hold. Danskerne deltager i alt fra indendørs opvisninger til store udendørs opvisninger på stadions med plads til 20.000 tilskuere. Uanset alder, bor gymnasterne på lokale skoler rundt omkring i de nærliggende byer. Den yngste gymnast er 7 år, den ældste 79.