DTU skriver bl.a. dette i sit nyhedsbrev om hvide tænder:

Ny teknologi skal sikre, at overfladen af titanium, der anvendes til tandimplantater, kan blive hvid. Det vil få stor betydning for den voksende del af befolkningen, der lever med en eller flere kunstige tænder.

Hvert år bliver der på verdensplan indsat ca. 10 millioner tandimplantater, og tallet er stigende i takt med, at vi lever længere og dermed slider vores tænder mere. Traditionelt bliver tandimplantater fremstillet af titanium. Det er et materiale med en høj grad af biokompabilitet, der sikrer, at det nemt gror sammen med de eksisterende knogler i kæben. Ovenpå implantatet sættes et bindeled, før selve tandens krone bygges op.

”Hidtil har dette bindeled været en æstetisk udfordring,” forklarer Ole Zoffmann Andersen, research manager i Elos Medtech, der er en af verdens største producenter af komponenter til tandimplantater.

”Det skyldes, at det kan give et metallisk skær gennem tandkødet, og hvis tandkødet trækker sig tilbage, kan metaldelen blive direkte synlig. Det er mange mennesker med tandimplantater naturligvis kede af at skulle leve med,” siger Ole Zoffmann Andersen.

“Vi har på DTU ekspertise i at arbejde med overfladebehandling af metalliske materialer, herunder også titanium”
Elos Medtech, der har både udviklings- og produktionsfaciliteter i Nordsjælland, har netop startet et nyt projekt sammen med forskere fra DTU og Aarhus Universitet, der skal løse dette problem.