Rådet for sikker trafik skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om uopmærksomhed bag rattet:

Når bilister kigger på mobilen, fjerner de fokus fra vejen, og det er opskriften på ulykker og farlige situationer. Ny kampagne vil gøre det upopulært at tjekke mobilen, når man kører bil, og kampagnen giver konkrete anvisninger til, hvordan man kan gøre.

Læs ikke bag rattet, foto: RST

Alt for mange danskere bliver fristet til at læse eller skrive beskeder på mobilen, vel at mærke mens de kører bil. Det er et tegn på, at mange har svært ved at lægge mobilen, selv i situationer, hvor de burde koncentrere sig om noget andet.

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, svarer 36 procent af de 1.509 adspurgte bilister, at de læser beskeder eller mails på mobilen, selvom de kører bil. Det gør de på trods af, at flere end 9 ud af 10 i samme undersøgelse svarer, at de synes, det er farligt, når andre bilister bruger håndholdt mobil, mens de kører bil.

– Det er jo bemærkelsesværdigt, at bilisterne godt kan se, at det er farligt at bruge mobilen bag rattet, når det er andre, der gør det, men at de alligevel selv kigger på den en gang imellem. I den nye kampagnefilm arbejder vi med at gøre det til en bevidst handling at lægge mobilen fra sig under kørslen, så folk beslutter at slukke mobilen eller lægge den væk, når de skal køre, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Derfor har Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension netop lanceret en ny kampagne, som hedder “Læg mobilen, så er du lægger.” Kampagnen arbejder med ordspillet om at være “lækker,” og at man “lægger” noget fra sig.