Her er hvad Banedanmark skriver i sin pressemeddelelse om Kystbanens fornyelse:

Banedanmark går i gang med sidste del af fornyelsen af Kystbanen mellem Hellerup og Helsingør fra fredag aften den 29. juni til og med søndag den 12. august.

”Fremtidssikringen af Kystbanen startede allerede op sidste år, og nu går vi så i gang med den sidste etape af den gennemgribende renovering af banen for at opretholde en stabil drift og skabe en velfungerende bane til gavn for passagererne i mange år frem,” siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

”Fornyelsen af strækningen er en nødvendighed, da både spor, broer, kørestrøm og kabler er så slidte, at de skal udskiftes nu. Sidste år fik vi udskiftet en stor del af de slidte skinner, sveller og underlag på Kystbanen, og i år koncentrerer vi os om broarbejder, kørestrøm, afvanding og kabelarbejder.”

”Vi har med ønske fra Pendlerklubben Kystbanen delt fornyelsen af Kystbanen op i to dele med udførelse i 2017 og i år, så anlægsarbejderne kun ligger i sommerferieperioden, hvor der traditionelt set er færre passagerer, der rejser med tog. Igen i år håber vi på passagerernes og naboernes forståelse, imens vi fremtidssikrer Kystbanen.”

Kystbanens fornyelse, foto Banedanmark