Find de skjulte skatte – gå på jagt efter energibesparelser. En af DONG Energy’s test familier droppede oliefyret og fik klækkelig gevinst. Og husk at energiselskaberne giver tilskud.

Familien Goffmann og Olesen har fået kortlagt deres energiforbrug, og energirådgivere har anbefalet en række besparende tiltag. Især et af dem har givet et markant aftryk på familiens energiregning.

Find de skjulte skatte – gå på jagt efter energibesparelser. Lyngby-familie droppede oliefyret og fik klækkelig gevinst. Og husk at energiselskaberne giver tilskud.

Familien Goffmann og Olesen i Lyngby har i to år været testfamilie hos DONG Energy. Energiforbruget er blevet kortlagt, og energirådgivere har anbefalet en række besparende tiltag. Især et af dem har givet et markant aftryk på familiens energiregning.

“Det var ikke svært for vores energirådgiver at pege på husets energislugere. De elopvarmede varmtvandsbeholdere skulle ud, og så fik vi en helt klar anbefaling om at udskifte oliefyret med et naturgasfyr. Det valgte vi at gøre, selv om oliefyret var en nyere model”, fortæller Finn Olesen, der bor i et dobbelthus i Lyngby.

Investering tjent hjem på mindre end fire år
Der var indlagt naturgas til ejendommen, og det betød, at udskiftning af oliefyr med ditto naturgas, kunne gøres for 53.000 kr. DONG Energy gav et tilskud på 4.000, og familien havde ligeledes glæde af håndværkerfradraget. Nu har det nye fyr holdt varmen i huset vinteren over, og regningen er skrumpet overraskende meget siger Finn Olesen.

Foto: DONG Energy

“Naturgasfyret betyder, at vi har kunnet pille en elvandvarmer ned, som tidligere forsynede køkken og et gæstebadeværelse. Og på trods af de lave oliepriser har besparelsen på cirka 13.000 kr overrasket mig”, siger Finn Olesen.

Energirådgiver Søren Bach-Pedersen har rådgivet familien om deres energiforbrug. Han understreger, at der mange skjulte skatte rundt omkring i hjemmene, men man skal hele tiden overveje om energirenoveringerne kan betale sig i forhold til tilbagebetalingstiden. “Eksempelvis vil udskiftningen af de gamle vinduer hos familien Olesen i Lyngby koste godt 30.000 kr. Den årlige besparelse er på næsten 1.000 kr, så her vil det tage ret mange år at tjene investeringen hjem”.

Beregn din egen besparelse og husk tilskud
På dongenergy.dk kan du beregne, hvor meget du kan spare ved at ændre adfærd eller investere i energibesparelser. DONG Energy har desuden udviklet app’en »Min energi«, som alle kan hente og bruge til løbende at følge med i deres energiforbrug. App’en kan også beregne standbyforbrug, hvor de fleste kan spare en hel del. På dongenergy.dk er der også oplysninger om de tilskud, man kan få, når man gør noget for at spare.

Vil hjælpe med en lavere energiregning
DONG Energy hjælper sine kunder med at spare, fordi danskerne gerne vil have en lavere energiregning. Det viser selskabets kundeanalyser. Derfor har selskabet lanceret “Projekt få en lavere energiregning”, der skal øge opmærksomheden over for, hvor mange penge vi bruger på el, varme og vand – og over for hvordan vi kan undgå at bruge mere end nødvendigt.