Lyngbymøllernes Venner er navnet på en ny forening, der skal sikre bevaringen af de to gamle og historiske møller i Lyngby – Lyngby Søndre Møller og Lyngby Nordre Mølle. Den nye forening vil støtte og afholde aktiviteter ved de to møller, og samtidig formidle den lokale kulturhistorie, som har tilknytning til møllerne.

Det bliver nu op til den nyvalgte bestyrelse at føre målsætningerne ud i livet. Bestyrelse består af 7 medlemmer med formand Hans Nielsen i spidsen.

Bestyrelsen har foreløbig nedsat 3 arbejdsgrupper. Den ene skal foretage registrering af alt inventar i Søndre Mølle, den anden skal skrive Svanholms historie på Søndre Mølle (1980-2003), og den tredje skal indsamle arkivmateriale om Lyngbymøllerne. Bestyrelsen opfordrer alle interesserede borgere til at melde sig til disse arbejdsgrupper.

Hvis man ønsker at være medlem af foreningen, så send en mail til lyngbymollernes.venner@gmail.com. Kontingentet er 50 kr. om året. Alle medlemmer vil modtage folderen “Et kig ind i det gamle mølleri”, som Svanholm udgav i 1990’erne, og som er på 16 sider.

Den nyvalgte formand understreger, at bestyrelsen glæder sig meget til at få skabt mere liv i Lyngbymøllerne til glæde for alle dem, der færdes i dette helt unikke kulturmiljø omkring Mølleåen.

Lyngby Søndre Mølle
Lyngby Nordre Mølle