Sidste år blev det til en placering som nr. 18, men på mandag afgøres det, om Lyngby-Taarbæk kommune er blevet mere erhvervsvenlig i det sidste års tid. Det sker, når Dansk Industri (DI) offentliggør den årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Undersøgelsen plejer at påkalder sig stor interesse blandt borgmestre, byrådsmedlemmer, og kommunernes ansatte. DI kan således registrere mange tusind besøg på deres hjemmeside, når resultaterne offentliggøres.

Det er syvende gang, at DI offentliggør undersøgelsen, og i år har 7.300 virksomheder landet over vurderet den service som deres kommune tilbyder de lokale virksomheder. Det er rekord.

Som et resultat af de tidligere undersøgelser kan DI konstaterer, at mange kommuner har taget initiativer til at forbedre erhvervsklimaet. Det drejer sig f.eks. om indførelse af ordninger med én kontaktperson til kommunen, hotlines, hurtigere behandling af miljø- og byggesager og mere fokus på vej- og trafikforhold. Jobcentrene er også blevet bedre til at samarbejde på tværs af kommunegrænser.

Selv om Lyngby-Taarbæk samlet set kun blev nr. 18 i undersøgelsen fra 2015, kunne man dog notere en 3. plads, når det drejede sig om infrastruktur og transport, og man var nr. 7, når det gjaldt kommunens image og nr. 12 på arbejdskraft. Den dårligste bedømmelse fik kommunens sagsbehandling. Her måtte man inkassere en 70. plads.