Kommunen flytter ud af Kulturhuset i slutningen af januar 2017.  Kulturhuset får en ny lokalplan.

Den nye lokalplan giver mulighed for at udvide etagearealet i Kulturhuset med op til 1000 kvm. indvendigt i den eksisterende bygning. De nye arealer skal bruges til en biografsal mere, butikker og andre aktiviteter rettet mod borgerne. Den ekstra plads skabes ved at nedlægge Kuhlausalen og indskyde to nye etager.

Kuhlausalen har været brugt til forskellige arrangementer som koncerter, foredrag, møder og lignende siden Kulturhusets åbning. Det dog ikke været muligt at drive et kulturhus, som er rentabelt. Derfor ændres Kulturhuset nu, så der kan skabes plads til flere og nye aktiviteter i huset.

Borgmester Sofia Osmani siger: ”Vi har i mange år arbejdet på at finde en holdbar model for Kulturhusets fremtid, som både giver byen kulturelle aktiviteter og samtidig løber rundt. Det er aldrig lykkedes helt, og med et underskud på over 7 mio. kr. har vi taget konsekvensen og opsagt lejekontrakten. Vi ønsker stadig at holde kulturelle arrangementer i Kulturhuset, som foredrag, mindre koncerter og evt. også mindre teaterforestillinger. Vi har derfor samtidig indgået en aftale med Nordisk Film om at benytte deres sale til kulturelle arrangementer i fremtiden”.

Lars Jørgensen, direktør for Nordisk Film Biografer Danmark, siger: ”Vi ønsker at udvikle Kulturhuset, så der skabes endnu mere liv og tiltrækkes flere mennesker. Aftalen med kommunen giver spændende muligheder for at drive biograf og samtidig samarbejde med kommunen om andre kulturelle aktiviteter i byen.”

De aktiviteter som Kuhlausalen benyttes til i dag, genplaceres på andre lokaliteter i kommunen, fx er det aftalt at flytte Symfoniorkesterets øveraftener til Store Kapel i 2017. Flere andre steder i kommunen findes der velegnede steder til koncerter, øvesessioner og arrangementer. Samtidig har kommunen indgået en aftale med Nordisk Film om at benytte salene i Kulturhuset til forskellige arrangementer et antal gange årligt.

Læs mere her. Du kan også læse mere om Lyngby Kulturhus her.