Forfatter Søren Ulrik Thomsen kommer til Lyngby den 4. oktober, hvor han vil fortælle om sit forfatterskab. Det sker på Stadsbiblioteket.

Søren Ulrik Thomsen har netop modtaget Modersmål-Prisen 2016. I begrundelsen for prisen skriver Modersmål-Selskabet blandt andet:

Søren Ulrik Thomsen er et medie for det danske sprog. Han har en særlig evne til at lade sproget passere igennem sig. Han er lydhør over for ords og udtryks alder. Han genkalder sig ældre lag i dansk, han rejser rundt med en traditionsbagage, hvor han opbevarer sin sproglige erindring. Han præsenterer os for det i nutidig form.

Og videre hedder det:

Søren Ulrik Thomsen fortjener Modersmål-Prisen, fordi han bruger det danske sprog med lige dele omhu og fantasi. Søren Ulrik Thomsen udtrykker ”de skiftende tanker om livet og døden og kunsten og verden” med sine egne ord. Omhu karakteriserer, på godt og ondt, Søren Ulrik Thomsen. Sprogligt og praktisk. Det er svært at vriste en tekst ud af ham inden for en rimelig deadline.

Læs mere om begrundelsen for pristildelingen.

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab strækker sig fra storbyens fremmedgjorthed og ensomhed i hans debut »City Slang« (1981) til humoristiske og vemodige refleksioner over død og tid i den seneste udgivelse »En hårnål klemt inde bag panelet« (2016).

Et forfatterskab der er nysgerrigt på livet og krydret med et legende sprog, eksistentielle grublerier, humor og krasse kommentarer til storbylivet anno 2016. Tekster, der er befolket med venner, familie og stereotyper som vi alle genkender. Poesi der også er jazz, byrumsinstallationer og ballet

 

Arrangør: FOF København. Foredraget begynder kl. 17.00. Tilmelding kan ske her. Entre: 150 kr.

Sted: Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28, Kongens Lyngby